Kuka Helena Åhman?
Turun kauppakorkeakoulun työelämäprofessori, jonka intohimona on tieteen, taiteen, käytännön vinkkien ja tarinoiden yhdistäminen
Johtoryhmien ja hallitusten sparraaja
Helena Åhman on sparrannut lukuisia johtoryhmiä ja hallituksia, sekä luonut uusia työkaluja johtoryhmien ja hallitusten kehittämisen tueksi. Tähän on antanut vankan taustan sekä soveltuvuusarviokonsultin työ Mercuri Urvalissa että johtoryhmätyö Nokialla, jossa hän myös kehitti tapoja johtoryhmien kehittämiseksi. Toimitusjohtaja Esa Silver huippubrändi Miele Oy:stä kertoo: "Helena on käytännönläheinen valmentaja, vaikuttaja, mentori ja sparraaja, jonka avulla johtoryhmämme on kehittänyt työskentelyään huikeasti."
Tunnustusta saanut luennoitsija
Helena palkittiin 2022 My Speaker of the Year-tunnustuspalkinnolla, ja hän on myös Speakersforumin 2015 Vuoden puhuja ja tapahtuma-alan Evento Awardsin Vuoden muutoksentekijä-finalisti 2020. Valinnan kriteereinä ovat olleet asiakaspalautteet, yhteistyötaidot ja avoin yleisöäänestys. Hän on ollut vuosien varrella lukuisten suositumpien bisnespuhujat-listojen kärkinimenä, mm. Talouselämän, Hufvudstadsbladetin, Speakersforumin ja MySpeakerin Suomen TOP 10 puhujat-listoilla.
Työelämäprofessori ja ihmismielen huippuasiantuntija
Helena on KM ja työpsykologiasta välitellyt tohtori (TkT), jonka tohtorin tutkinnon pääaine oli työpsykologia Aalto-yliopistosta (Teknillinen korkeakoulu), ja sivuaine psykologian aine- ja syventävät opinnot Tampereen yliopistosta. Koulutukseltaan hän ei ole DI, psykologi tai kauppatieteiden maisteri, toisin kuin on virheellisesti mainittu. Helena Åhmanin väitöskirja loi oman mielen johtamisen käsitteen ja oli aikansa myydyin väitöskirja. Helena on vetänyt Aalto-yliopistossa Leenamaija Otalan kanssa Aivot ja mieli tietotyössä -kurssia ja luennoi teemasta mm. New York Universityssä. Helena on myös opiskellut konfliktinratkaisua ja neuvottelutaitoja Harvardissa, vaativien keskustelujen käymisen taitoa panttivankineuvottelijoiden opissa, ja sovittelua ja ajattelumenetelmiä Lontoossa. Hän on koulutukseltaan myös luokanopettaja ja suggestoterapeutti.
Palkittu tietokirjailija
Helena on ainoana voittanut Suomen Ekonomien bisnesfinlandiaksikin kutsutun kirjallisuuspalkinnon Suomen parhaasta bisneskirjasta kolmesti, viimeisimpänä uusimmalla kirjallaan Keskusteluälykkyys painetilanteissa - taitoa vaativiin keskusteluihin, neuvotteluihin ja konflikteihin. Aiemmin palkittuja ovat Mielen johtaminen organisaatiossa (2012) ja Tilannetaju - päätä paremmin (AlmaTalent) 2018, joka on kirjoitettu yhdessä FT Harri Gustafsbergin kanssa. Helenan muita suosittuja teoksia ovat mm. mm. vuorineuvos Kari Neilimon kanssa kirjoitettu Johtajien tabut (Suomen Liikekirjat, 2015) ja väitöskirjan pohjalta syntynyt Menestyvä johtaminen - haasta itsesi. Lisää kirjoja: Tutkimus ja julkaisut.
Projekti-ihminen
Helena viihtyy projektien parissa, olivatpa ne kehitys- ja muutosprojekteja tai vaikka johtamisen arviointia. Ennen omaa yritystään hän on työskennellyt mm. Nokialla, Mercuri Urvalissa, Tampereen kaupungilla ja Tampellassa. Projektiosaamisesta kertoo Helenan saama Nuorkauppakamarin (JCI) globaali maailmanpalkinto parhaiten vedetystä projektista. Erilaiset muutosprojektit ovat verkostomme ydinosaamista.
Rikoskirjailija
Helena on intohimoinen dekkarien lukija ja hänen ensimmäinen johtamisesta ja ihmismielestä kertova rikosromaaninsa Vallan varjo ilmestyi syksyllä 2016. Talouselämässä arvostettiin dekkaria: Murharomaani muuttuu työelämäoppaaksi. Myös Kauppalehdessä huomioitiin fiktion ja johtamisfaktan yhdistäminen: Dekkarikin voi opettaa johtamista.
Valokuvaaja
Helena on opiskellut valokuvausta New Yorkissa International Center of Photography’ssä ja kesäisin Italian Toscanassa (TPW). Valokuvia on julkaistu hänen kirjoissaan Keskusteluälykkyys painetilanteissa, Tilannetaju, Vallan varjo, Johtajien tabut ja Mielen johtaminen organisaatiossa. Hänen ensimmäinen oma valokuvanäyttelynsä oli Sanomatalossa Helsingissä 8.-21.10.2019. Näyttely oli esillä Tampereen pääkirjasto Metsossa 16.10.-15.11.2020.